Resultaten Online Dialoog

 

In de Online Dialoog ‘Voeding in de zorg’, geïnitieerd binnen het programma “Green Deal Duurzame Zorg”, zijn we met elkaar in gesprek gegaan over de urgentie van duurzame en gezonde voeding in de zorg.

Download hier de rapportage

oie_transparent (3).png
Thuiskok

Eten+Welzijn is een onafhankelijk platform, we bouwen aan gezonde en duurzame zorg. Gezondheid en Duurzaamheid gaan over de kwaliteit van leven, de mate van controle over je eigen leven en de mogelijkheden om die kwaliteit in de toekomst te borgen. Binnen gezonde zorg staan daarom mensen en hun welzijn centraal.

Eten+Welzijn ondersteunt zorgorganisaties en overheden op de thema's duurzaam Eten en Welzijn, Korte Ketens, Gezond makende omgeving, Leefstijl, Patiënt empowerment, en cliëntgericht samenwerken. Hierbij ondersteunen we niet alleen zorgaanbieders en professionals maar ook de mensen die zorg ontvangen.

Gezonde zorg is menselijker, blijft wel betaalbaar en creëert meer waarde door:

  1. Alles wat mensen voedt (eten, bewegen, ontspanning, zingeving, sociaal contact,…) te beschouwen als basis voor gezonde mensen en gezonde planeet.

  2. burgers, cliënten/patiënten en medewerkers invloed en controle te geven op hun leefomgeving en hun fysieke en mentale welzijn.

  3. te investeren in gezondheidsvaardigheden van mensen zodat zij met zelfvertrouwen, deel kunnen uitmaken van hun eigen zorgteam.

 

Voor de implementatie hiervan vertalen we kennis en bewezen oplossingen naar concrete toepassingen. Dit doen we samen, stap voor stap, met betrokken leidinggevende en verantwoordelijken maar altijd vanuit de vraag van cliënten, patiënten en belanghebbenden. Zo creëren we niet alleen zinvolle verandering, maar ook ruimte en werkplezier bij professionals.

Wat we doen

tuinieren
adult-1846428_1920.jpg
seniorenlebenshifle-slider3-e15126518523

Aanmelden nieuwsbrief

Bedankt voor uw aanmelding!

Contact: 

Duurzamezorg@etenwelzijn.nl

06-221 88 015