“Tell me and I forget,
teach me and I remember,
involve me and I learn”

Lerend Netwerk = Samen ACTIEF Leren en innovatief aan de slag

 

Een Lerend Netwerk is een vorm van collegiaal leren waarbij een groep mensen kennis en ervaring deelt en creëert. Dit is een mix van praktijkervaring en oefenen, zelfreflectie en intervisie. Tijdens bijeenkomsten worden ideeën en ervaringen rondom een gezamenlijk thema uitgewisseld, maar ook actief opgezocht en onderzocht:
 

  • Je gaat het gesprek aan met cliënten, patiënten en experts

  • Je vertaalt richtlijnen naar jouw eigen praktijk

  • Je bezoekt en analyseert praktijkvoorbeelden

  • Na elke bijeenkomst benoem je concrete groeikansen

Doelgroep: managers, leidinggevenden, diëtisten, logopedisten, voedingstechnologen, chefs en specialisten. Bij elk thema wordt gekeken of dit een specifieke benadering vraagt binnen cure, care, wmo of jeugdzorg.

Aanpak
 

  • 5 bijeenkomsten per jaar

  • tijd 10:00 – 15:00 uur

  • Bij elke bijeenkomst wordt een thema behandeld met experts op dit gebied:

    • Gezonde en duurzame maaltijden

    • Welzijn

    • Samenwerking

    • Tevredenheid

    • Empowerment

    • Veiligheid

    • Kosten en opbrengsten

  • Vertaling van richtlijnen naar concrete toepassingen

 

De E+W Lerende Netwerken worden uitgevoerd in samenwerking met onze partners:
Voedingscentrum, Patiënt en Voeding, Hotelschool The Hague en RIVM.

 

Ben jij benieuwd hoe collega’s in andere zorgorganisaties werken? Wil je sparren over dilemma’s of problemen waar je tegenaan loopt of inspiratie opdoen? Wil jij met je kennis en ervaring anderen verder helpen en jezelf verder ontwikkelen? Sluit dan aan bij het E+W Lerend Netwerk!

Bijeenkomst 1 Lerend Netwerk 2020

 

Thema:                Gezonde en duurzame maaltijden

Datum:                dinsdag 3 maart a.s. van 10:00 tot 15:00 uur
Partner:               Voedingscentrum

 

Wat komt aan bod:

  • Implementeren van de handreiking Voedingscentrum

  • Stappenplan voor een gezonder maaltijdaanbod

  • Receptuur gebaseerd op minder zout en meer eiwitten

  • Toepassing van smaakoplossingen

  • Opstellen van een gezonde menucyclus

  • Vertaling duurzame richtlijnen naar jouw voedingsaanbod

  • Aandacht voor presenteren en stimuleren van gezonde keuze

 

Noteer ook alvast de volgende kennisdagen in 2020:

  • dinsdag 12 mei

  • dinsdag 23 juni

  • dinsdag 15 september

  • dinsdag 17 november

 

 

Bekijk hieronder wat bestuurders vinden van de deelname van hun organisatie:

Patricia Bender

Bestuurder Raffy-Leystroom

Kees Veling
directeur Treant Zorggroep

Telefoon: 06-221 88 015

E-mail: vraag@etenwelzijn.nl

Privacyverklaring

Roep ook je netwerk op
  • Twitter - White Circle
  • White Facebook Icon
  • LinkedIn - White Circle

Liever een keer eenmalig kennismaken? Dat kan ook!

Klik hieronder voor de voorwaarden