top of page
o-que-sao-os-superalimentos.jpg

15 januari 2021 - Gratis Online Themaproeverij

Hoe maak jij de (her)start in 2021?

Maak gratis kennis met onze programma's tijdens de Online Themaproeverij op 15 januari 2021.  De hele dag kun je aansluiten bij verschillende korte pitches over alle programma's en trainingen die E+W voor 2021 op de rol heeft staan. Onze coördinatoren en experts verzorgen een live sessie van 45 minuten waarin je de inhoud kunt ervaren, alvast tips krijgt en vragen kunt stellen. Je kunt dus aansluiten vanaf je eigen werkplek! 

We starten elk thema met een praktijkvoorbeeld door een inspirerende spreker. 

 

Als je je hebt ingeschreven ontvang je een link waarmee je online in kunt loggen en aan kunt sluiten bij de pitch over het betreffende thema.
 

PROGRAMMA

09:00 uur: Lerende Zorgkeukens: Kennis, Koken en Proeven

Deze sessie  starten we met het inspirerend verhaal van Richard Jacobsen, oprichter van EARTH CHEFS.  Hij vertelt over zijn wereldreizen en hoe hij hierdoor kijkt naar de wereld van eten en drinken. 

Chef Eric-Jan Wissink neemt je vervolgens mee in de methoden en tools die hij gebruikt en de kansen die hij ziet in samenwerken. Centraal staat de menucyclus. Met aangepaste receptuur, bereidingswijzen, presentatie en promotie kunnen we er toch voor zorgen dat eten smaakvol en gezond blijft en het een positief effect heeft op herstel of behoud van gezondheid.

Binnen dit netwerk delen en creëren we kennis en ervaringen. Het is een mix van praktijkervaring, oefenen en persoonlijke ontwikkeling.

10:00 uur Proef! - implementeren kwaliteitsindicator "aandacht voor eten en drinken"

Raymond Hassink van De Posten heeft met zijn team in het kader van het kwaliteitskader de kwaliteit van eten en drinken van de Posten getoetst. Mooi om te zien waar de kwaliteit in lijn is met de kwaliteitsindicator eten en drinken en ook waar men nog energie op moet gaan zetten. Raymond heeft zijn team ‘alert’ gemaakt en ook de collega’s zijn, ondanks de moeilijke periode, aangehaakt.

Interesse om net als De Posten om het kwaliteitsindicator vorm en inhoud te geven?

We wisselen na de presentatie van Raymond graag met jou en je collega’s van gedachten hoe je dat voor elkaar kunt krijgen.

11:00 uur Eten & drinken en dementie

Een deskundige diëtist uit het netwerk van de vereniging diëtisten geriatrie ouderenzorg (DGO) gaat ons inspireren ten aanzien van eten en drinken voor onze dementerende ouderen. Hoe pakken we vanuit de signalen de juiste vertaalslag op naar deze doelgroep.
Er zijn veel collega’s die dagelijks medewerkers ondersteunen of laten trainen om te zorgen dat voldaan wordt aan de verwachtingen van dementerende ouderen. Complexe situaties, observaties en vertalingen, zodat ook deze mensen kunnen genieten van eten en drinken.

Bij voldoende belangstelling gaan we met collega’s uit het netwerk aan de slag om een white paper te ontwikkelen waar jij als deelnemer in het lerende netwerk als eerste baat bij hebt!

 

13:00 uur Wijkmaaltijden: gezonde business case

Jos Ollebek verrast in het mooie Zeeuws-Vlaanderen dagelijks ouderen met maaltijden aan huis. Hij neemt jou als verantwoordelijke voor warme maaltijden mee om  – naast de intramurale bewoners - je te onderscheiden naar je klanten in de wijk/regio.
Omdat kleinschalig wonen zich steeds verder ontwikkelt wordt de organisatie een steeds grotere uitdaging waarbij de centrale keuken onder druk komt te staan.

Anton François heeft de afgelopen jaren als tutor lerende netwerken van Eten + Welzijn begeleid. Samen met jou ligt hier een uitdaging om samen met collega’s tot een kwalitatief onderscheidend product te komen dat past binnen de exploitatiemogelijkheden.

14:00 uur Teamontwikkeling: leren in en uit de praktijk

Barteld Oppers van Woonzorg Flevoland heeft  het afgelopen jaar een nieuwe voedingsvisie opgesteld en deze geïmplementeerd. Hij vertelt over wat zijn grootste uitdaging is en welke route hij bewandelt om zijn teams mee te krijgen.

Rudi Crabbé legt vervolgens uit hoe je je team elke dag kan laten groeien. Eten+Welzijn gebruikt hiervoor een ‘Groei Lemniscaat’ gebaseerd op ‘team-based learning principes’ om zorgteams te ontwikkelen.

15:00 uur Gezondheidshuis: een gezond voedingsbeleid binnen elk ziekenhuis

Deze sessie start met een prijswinnende film gemaakt door studenten van de Wageningen Universiteit. Zij delen hun visie op ons voedingspatroon in de afgelopen 50 jaar en voor de komende 30 jaar.

Rudi Crabbé vertelt meer over de aanpak binnen het programma ‘Gezondheidshuis’. Hij laat zien hoe eerst draagvlak wordt gecreëerd om vervolgens met praktische en bewezen interventies concrete stappen te maken. Met mooie praktijkvoorbeelden van nudging: wat is het succes van de blended burger van Hilton en waarom eten klanten van Van der Valk 12,5% minder vlees?

16:00 uur Advies op maat

Heb je een vraag, loop je vast, zoek je ideeën of steun? De coördinatoren van Eten+Welzijn staan klaar om je vraag te beantwoorden. In dit adviesgesprek is er volledige aandacht voor jou en de behoeften van jouw organisatie.

bottom of page