Lerend Netwerk Diëtetiek en Facilitair in verpleeg- en revalidatiezorg: samen sterk! 

Samen werken aan eten en drinken
Wil jij ook samen met je collega’s aan de slag met maaltijdconcepten waarbij niet alleen lekker, goed en betaalbaar eten en drinken vooropstaat, maar waar ook aandacht is voor duurzaamheid en gastvrijheid? Met elkaar werken aan de juiste inzetbaarheid van medische voeding, minder verspilling en een betere ambiance, op basis van een goede samenwerking?

In het Lerend Netwerk krijg je de kans om met je collega’s van facilitair en zorg aan de slag te gaan. Door middel van actieve uitwisseling van kennis en praktijkervaring met andere organisaties en het creëren van een eigen plan van aanpak, kom je in een Lerend Netwerk tot nieuwe werkwijzen, inzichten en oplossingen rondom het eten en drinken in jouw zorginstelling.

Wil jij:

  • Aan de slag met het verbeteren van de kwaliteit van eten en drinken binnen jouw 

      organisatie?

  • Werken aan minder verspilling en andere duurzaamheidsfactoren?

  • Werken aan een goede organisatie van persoonsgerichte voedingszorg met specifieke aandacht voor de juiste inzetbaarheid van medische voeding?

  • Beter samenwerken met je collega’s in samenspraak met de cliënt/patiënt?

  • Weten hoe diëtisten in andere zorgorganisaties werken?

  • Inspiratie opdoen binnen de sector?

  • Jouw kennis en ervaring delen om anderen verder te helpen?

  • Jezelf ontwikkelen?

Praktisch

Binnen een Lerend Netwerk werk je nauw samen met collega’s van andere zorginstellingen uit de regio. Vanuit een gezamenlijke interesse en doel werk je tijdens vijf dagdelen samen toe naar nieuwe inzichten, concrete acties, oplossingen, verbeterplannen en nieuwe samenwerkingen gericht op eten en drinken. Schrijf je in om daar nu werk van te maken!  

      

  • Voor: diëtisten, samen met een collega uit het voedingsteam/team eten en drinken; verpleegkundigen, artsen, facilitair managers, chefs en teamleiders voedingsassistenten (maximaal 2 deelnemers per organisatie)

  • Deelnemersbijdrage is € 990,00 per jaar per zorgorganisatie (maximaal 2 deelnemers per zorgorganisatie)

  • 5 bijeenkomsten van een dagdeel 

  • Start: voorjaar 2022

  • Deelname is per kalenderjaar met een opzegtermijn van een maand

 

De Greendeal onderstreept het belang van aandacht voor verspilling, meer lokaal en minder vlees. Er is veel winst te behalen rondom de maaltijd. Door beter samen te  werken aan de maaltijd, kun je als instelling met het voedingsteam/team eten en drinken het verschil maken.

 

 

 

Organisatie en nadere info

 

Coördinatie/tutor:
Ivonne Pappot (Partner in communicatie, educatie en organisatie op het gebied van voeding, gezondheid en welzijn - Eten+Welzijn, Fix13)
 

Experts:
Mieke van Hamersveld (Expert eten en drinken in de Langdurige Ouderenzorg en Onderzoeker Vilans)
Elly Kaldenberg (visie op voeding SanAvis)

Anton François (Onafhankelijk adviseur/project- en interimmanager op het gebied van de facilitaire dienstverlening Eten+Welzijn)

 

shutterstock_99253874.jpg

Telefoon: 06-221 88 015

E-mail: vraag@etenwelzijn.nl

Privacyverklaring

Roep ook je netwerk op
  • Twitter - White Circle
  • White Facebook Icon
  • LinkedIn - White Circle