top of page

 "Gras groeit niet sneller door er aan te trekken."

Eten+Welzijn ondersteunt zorgprofessionals door hen elke dag te laten groeien. 

Professionalisering en Werkplezier

Als professional wil je elke dag groeien op jouw vakgebied. Je staat op en gaat slapen met de vraag "Hoe kan het morgen beter". Wij geloven in korte, concrete stappen. Hierbij starten we in de praktijk en stellen de vraag aan cliënten "wat nodig is". Hierdoor geven we de regie terug aan de mensen die onze ondersteuning vragen. Tegelijkertijd is ons doel hierdoor scherp en geven we inhoud aan zinnige  zorg en welzijn. Dit maakt ons werk zo waardevol waardoor we ruimte en draagvlak creëren voor ons vakgebied.

DSC_0002.JPG

Lerend Netwerk = Samen ACTIEF Leren en innovatief aan de slag

 

Een Lerend Netwerk is een vorm van collegiaal leren waarbij een groep mensen kennis en ervaring deelt en creëert. Dit is een mix van praktijkervaring en oefenen, zelfreflectie en intervisie. Tijdens bijeenkomsten worden ideeën en ervaringen rondom een gezamenlijk thema uitgewisseld, maar ook actief opgezocht en onderzocht.

Lemniscaat.png

GroeiLemniscaat: Teamontwikkeling - leren in en uit de praktijk

Eten+Welzijn ontwikkelde hiervoor een ‘Groei Lemniscaat’ gebaseerd op ‘team-based learning principes’ om zorgteams te ontwikkelen. Binnen zorgteams die actief zijn met thema ‘eten en drinken’ en welzijn dienen elke dag verbindingen te worden gemaakt met de verbeter/verander-acties aansluitend op verwachtingen/behoeftes van de mensen die zorg nodig hebben. In onze analyse is er soms een ‘gat’ tussen de verwachtingen van zorgprofessional en cliënt. De professional denkt dat hij/zij het goede doet en uitdraagt terwijl de cliënt wellicht wat anders wil. Dit vraagt van professionals de competentie om te kunnen denken en opereren vanuit de wensen van de cliënt, maar ook de vaardigheid om verschillende belangen bij elkaar te brengen, af te wegen en besluitvorming mogelijk te maken op basis van gelijkwaardigheid.

Afbeelding1.jpg

Lerende Zorgkeukens

In de Lerende Zorgkeukens ga je samen aan de slag met smaakvolle recepten, de menucyclus, duurzaam inkopen, plantaardige alternatieve eiwitten en presentatie. Onder leiding van de E+W coaches leer je hoe je waste kunt verminderen, beleving kunt verhogen en toch binnen budget kunt blijven. 

Binnen dit netwerk delen en creëren we kennis en ervaringen. Het is een mix van praktijkervaring, oefenen en persoonlijke ontwikkeling.

action-2277292_960_720.jpg

Regionale Netwerken

Zowel binnen Midden Nederland als Rotterdam werken zorgorganisaties samen aan Thema's rondom welbevinden en het voedingsbeleid. De Lerende Netwerken werken themagericht, zoals: 'Gezonde voeding'; ‘organisatie eten en drinken in woonvormen’, ‘smakelijk eten voor complexe doelgroepen’, ‘Verpleeghuis met hart voor de wijk’, ‘Gastvrijheid en teamontwikkeling’, ‘Maatwerk in maaltijden’, ‘Visie en strategie rond eten en drinken’ en ‘Samenwerking zorg en facilitair’.

Resultaten

voorkant en achterkant.jpg

14 zorgkeukens schreven samen een inspiratiekookboek rondom Geur, Prikkeling en Smaak

Knipsel.JPG

Lerende Netwerken gaan aan de slag vanuit een probleemstelling. De resultaten worden gebundeld in een whitepaper. Gratis te downloaden

bottom of page