pexels-adonyi-gábor-1414651.jpg

 Samen actief leren en innovatief aan de slag 

Het doel van de Eten+Welzijn Lerende Netwerken is om regionaal met een groep zorgprofessionals elk jaar een gezamenlijk thema op te pakken. De opgedane kennis vanaf de start kan meteen worden toegepast in de praktijk.

 

Tijdens de bijeenkomsten worden ideeën en ervaringen rondom een gezamenlijk thema uitgewisseld, maar ook actief opgezocht en onderzocht:
 

  • Je gaat het gesprek aan met cliënten, patiënten en experts

  • Je vertaalt richtlijnen naar jouw eigen praktijk

  • Je bezoekt en analyseert praktijkvoorbeelden

  • Je benoemt na elke bijeenkomst concrete groeikansen

  • Je brengt aan het einde van het traject gezamenlijk een whitepaper uit

 

 

Toon aan dat je een lerende organisatie bent

Een Lerend Netwerk is de perfecte kans om aan te tonen dat je een lerende organisatie bent. Ga net als Lerend Netwerk Midden-Nederland en Rotterdam aan de slag met een actieve onderlinge uitwisseling van kennis en praktijkervaring. Gezamenlijk kom je tot nieuwe werkwijzen, inzichten en oplossingen voor problemen die zich voordoen binnen jouw zorginstelling.

 

Vanaf de start kun jij jouw opgedane kennis meteen toepassen in de praktijk. Sluit je dus nu aan bij een Lerend Netwerk!

 

Is een Lerend Netwerk iets voor jou?

Als teamleider, manager, diëtist, specialist of chef ben je op zoek naar nieuwe inzichten en oplossingen voor jouw zorginstelling.

 

Wil jij:

  • Weten hoe collega’s in andere zorgorganisatie werken?

  • Sparren over dilemma’s of problemen?

  • Inspiratie opdoen binnen de sector?

  • Jouw kennis en ervaring delen om anderen verder helpen?

  • Jezelf ontwikkelen?

 

Sluit je dan aan bij het Eten+Welzijn Lerend Netwerk.

De aanpak van het Eten+Welzijn Lerend Netwerk

  • 5 dagdelen per jaar

  • Bij elke bijeenkomst wordt een gezamenlijk gekozen thema behandeld met experts op de volgende gebieden:

- Gezonde en duurzame maaltijden (bijv. Hoe ziet de toekomst eruit in 2030?)

- Welzijn

- Samenwerking (bijv. Oprichting MD team: hoe doe je dat?)

- Tevredenheid (bijv. Hoe kan ik maatwerk leveren?)

- Empowerment (bijv. Hoe activeer ik mijn patiënten of cliënten?)

- Veiligheid (bijv. Hoe zorg ik voor volwaardige maaltijden voor mensen met slikproblemen?)

- Kosten en opbrengsten (bijv. Wat kost nu eigenlijk een maaltijd en wat is een reëel budget?)

  • Bij elk thema wordt gekeken of dit een specifieke benadering vraagt binnen kortdurende en langdurige zorg.

  • Eten+Welzijn heeft veel theoretische kennis, maar begeleid jou ook om deze kennis toe te passen in de praktijk.

  • Vertaling van richtlijnen naar concrete toepassingen.

 

 

 

Klaar om een verbeterslag te maken op het gebied van Eten & Welzijn? Meld je dan deze zomer nog aan, vanaf september gaan we opnieuw van start!

 

 

 

Neem contact met ons op als je vragen hebt

Wij staan altijd voor je klaar om je te helpen. Stel je vraag via de chat of neem contact op met Maartje via onderstaande button.

 

"Als verpleeghuis hoor je aangesloten te zijn bij een lerend netwerk en medewerkers horen tijd te krijgen om bij andere organisaties mee te lopen. Om zo kennis uit te wisselen en van elkaar te leren. Dat staat in het kwaliteitskader. Het blijkt echter dat slechts een kwart van de verpleeghuizen zo’n lerend netwerk heeft." (Bron: VILANS)

Wat deelnemers zeggen over de Lerende Netwerken

Wim Petersen, Hoofd Facilitair Beweging 3.0

‘’Delen is het nieuwe hebben! Waarom zou je niet je kennis en ervaring delen en elkaar verder brengen? Je ziet dat zorgorganisaties vaak druk zijn en allemaal het wiel willen uitvinden. We moeten elkaar in onze sector helpen en verder brengen. Daar heeft uiteindelijk elke cliënt wat aan. Dát is mijn drive voor het Lerende Netwerk. Aangenaam werken en aangenaam wonen & leven hoort bij elkaar wat mij betreft.”

 

 

Annie Dijkstra-Wuring, Antonius Ziekenhuis Sneek

“Het Lerend Netwerk heeft mij nieuwe inzichten gegeven die ik mee kan nemen in mijn eigen organisatie. Het is een enthousiaste groep mensen waarmee een band is opgebouwd die bruikbaar is voor de toekomst.”

De Eten+Welzijn Lerende Netwerken worden uitgevoerd in samenwerking met diverse specialisten en kennisorganisaties:

Eric-Jan Wissink – chef-kok

Begaan met het feit dat mensen veel moeten missen wanneer smaakverlies optreedt, ontdekte hij de wereld van smaak en smaakoplossingen. Door te leren werken volgens het GPS-principe, maar ook door veel feeling met de dagelijkse praktijk. Eric-Jan legt zich al jaren toe op mensen voor wie eten geen vanzelfsprekendheid is. 

“Iedereen verdient een maaltijd met smaak”

 

 

Cees Smit - Patient en Voeding

Cees Smit werd zeventig jaar geleden geboren met hemofilie. Niemand had ooit verwacht dat hij de volwassen leeftijd zou halen. Als ervaringsdeskundige én patiëntvertegenwoordiger heeft hij een bijzondere kijk op de wereld van de gezondheidszorg. Hij schreef meerdere boeken hierover waaronder Overleven met Hemofilie. 

 

“Ik vind dat voeding een integraal onderdeel moet uitmaken van de behandeling van een patiënt. Sterker nog, ik zie het ook als vorm van preventie”