Lerende Zorgkeukens: Kennis, Passie en Samenwerken
De keuken heeft als opdracht om maaltijden te organiseren die passen bij de smaak, voorkeuren, (gezondheid)eisen en eetdoelstellingen van de individuele cliënten. Vanuit professionaliteit bewaakt de keuken ook de veiligheid, gezondheid, betaalbaarheid en duurzaamheid van de aangeboden gerechten. Een hele opgave, niet voor niks spreken we daarom over ‘Chefsache’.
In de Lerende Zorgkeukens ga je samen aan de slag met smaakvolle recepten, de menucyclus, duurzaam inkopen, eiwit- en energieverrijking en presentatie. Onder leiding van de E+W coaches leer je hoe je je eigen duurzame menucyclus en recepturen kunt ontwikkelen, de beleving kunt verhogen en toch binnen budget kunt blijven.
Wat levert het op?
-
Menucyclus met doorgerekende recepten
-
Aansluiting op de wensen en behoeften van bewoners, cliënten, patiënten en bezoekers
-
Kennis over voeding en de relatie met gezondheid (ondervoeding, spieropbouw, reuma, diabetes, hart- en vaatziekten, kanker)
-
Duurzame inkoop
-
Professionalisering
-
Innovatie
-
Netwerk
-
Gemak
-
Besparing van tijd en geld
Praktisch
Tijdens bijeenkomsten worden ideeën en ervaringen uitgewisseld, maar ook actief opgezocht en onderzocht.
Deelname
-
5 dagdelen per jaar
-
Deelnemersbijdrage is € 990,00 per jaar per zorgorganisatie.
-
Maximaal 2 deelnemers per organisatie
-
Deelname is per kalenderjaar met een opzegtermijn van een maand.
Data bijeenkomsten
# Bijeenkomst | Data 2022
Bijeenkomst 1 donderdag 10 februari 2022
Bijeenkomst 2 donderdag 24 maart 2022
Bijeenkomst 3 donderdag 19 mei 2022
Bijeenkomst 4 donderdag 22 september 2022
Bijeenkomst 5 donderdag 3 november 2022
Geloof jij dat je met jouw gerechten een groot verschil kunt maken voor jouw patiënten of cliënten? Durf jij de uitdaging aan te gaan met collega’s en topchefs? Meld je dan aan!