top of page
DSC_0067.JPG

Eten+Welzijn werkte mee aan Omroep MAX tv-uitzending over Voeding en ons brein 

Lekker eten kan je intens gelukkig maken. Maar hoe belangrijk is voedsel voor ons brein en welke invloed heeft het? En wat kunnen we doen met onze voeding om dat brein en ons lichaam zo gezond mogelijk te houden? Dat ontdekt Janny van der Heijden in de nieuwe serie van Omroep MAX: Voeding en ons brein. Samen met experts test Janny in 6 afleveringen hun inzichten in de praktijk. Stichting Eten+Welzijn werkte mee aan een aflevering over Smaak.

Er zijn in Nederland naar schatting tussen de 250.000 en 300.000 mensen die lijden aan een lichte dan wel ernstige vorm van een reuk- en/of smaakstoornis. Bijvoorbeeld door ziekte, ouderdom of door corona. Hoe kun je toch met plezier eten als je je smaak verliest of als je smaak verandert?

Omroep MAX maakte opnames tijdens één van onze kookworkshop ‘Eet goed voor jezelf’. Bij deze workshops konden deelnemers ervaringen uitwisselen met lotgenoten en tegelijkertijd van een topkok leren hoe je een gepersonaliseerde maaltijd kunt maken. Janny volgde tijdens de kookworkshop mensen die hun reuk of smaak gedeeltelijk zijn verloren en komt erachter dat er nog heel veel mogelijkheden zijn om tóch lekker en gezond te eten.

Aflevering 3 - Smaak - vrijdag 24 februari om 16.15 uur bij MAX op NPO 1

Meer informatie

Wil je als zorgorganisatie kookworkshops voor patiënten of cliënten organiseren? Neem contact met ons op!

DSC_0065.JPG
DSC_0055.JPG
DSC_0069.JPG
DSC_0071.JPG
DSC_0066.JPG
bottom of page