top of page
nadine-primeau-l5Mjl9qH8VU-unsplash.jpg

Terugblik RIVM 'Webinar Special' Voeding & Duurzame Zorg  

Tijdens de RIVM ‘Webinar Special’ over Voeding & Duurzame Zorg sprak arts Marianne Nijnuis over haar ervaringen als moeder van een nierpatiëntje. Een indrukwekkend verhaal over wat een verschil vers en gezond eten kan maken in het leven van mensen.

 

Onze eetcultuur heeft een direct effect op onze gezondheid, welzijn en ook op onze planeet. Hoe ziet een duurzaam voedingspatroon van de toekomst eruit? Hoe is het wél mogelijk om duurzame voeding in de zorg voor elkaar te krijgen? Zorgbestuurder Leo Groenendaal van Zorggroep Zaanstreek vertelde hoe hij samen met regeneratieve boeren werkt aan de gezondheid van mens én land.

Eten+Welzijn ging in op de concrete praktische vertaling voor zorgorganisaties. "Ga vooral het gesprek aan met bewoners en patiënten. Maak een integraal Gezondheidsbeleid en laat voeding daar een onderdeel van zijn. Neem kleine stapjes. Het kán!"

De opname van het webinar is te vinden op de site van het RIVM:  

 

Meer weten? 

Mail naar duurzamezorg@etenwelzijn.nl.

oie_transparent (3).png
bottom of page